Bli
strikkedesigner

Lær designerprosessen og bli faglært strikkedesigner. Norges største kurs i strikkedesign!

Kunnskap

Lær strikkedesign prosessen og bli faglært strikkedesigner.

Online

Alt kursinnhold er digitalt. Se videoer og lær i ditt tempo.

Support

Personlig oppfølging med veiledning ved behov fra strikkedesigner.

Nettverk

Kursmøter hver uke hvor vi blir kjent. Digitalt strikketreff for fellesskap.

Modul 1:
Kreativitet og inspirasjon

Vi jobber aktivt med kreativitet og inspirasjon,selvtillit, selvfølelse og prestasjonangst. Du lærer hvordan du tar vare på ideene og hvor du henter ideene fra. Du lærer også å tegne skisser og lage gode notater i det første steget av designerprosessen.

Modul 2:
Beslutningens time

Forskjellen på et elendig design og et fabelaktig design ligger i detaljene. Vi jobber stategisk med

størrelser, størrelsesmaler og graderinger
lære å lage dine egne størrelsesmaler (du får også ferdige maler)
alle designelementene som må på plass plagget / produktet
garnkvaliteter
fargelære

Modul 3:
Strikkeprøver og strikkefasthet

 Strikkeprøver er vårt viktigste verktøy og uten strikkefasthet kan vi ikke regne ut plagget! Derfor er hele modul 3 dedikert til strikkeprøver og strikkefasthet, og du vil lære å finne den riktige strikkefasthet og hente ut den viktige informasjonen i alle teknikker for ditt design.

Modul 4:
Diagrammer

Lær å lage diagrammer i Adobe illustrator. Du lærer også om andre programvarer hvis adobe illustrator ikke er for deg.
Designer Denise Samson har utivklet kursleksjonene i denne modulen.

Modul 5:
Utregninger

 I denne modulen lærer du å regne ut designet ditt i excel,  tall for tall, til hele plagget er utregnet – i så mange størrelser som du vil lage oppskriften i. Vi tar utgangspunkt i ulike typer gensere og fasonger. Teknikkene du lærerkan du bruke til å regne ut alle slags plagg og produkter.

Strikkematte er ikke som vanlig matte. Du trenger ikke være god i matte for å få dette til. Her lærer du ligning, prosentrening, formler som gjør at du vil gå fra å mislike matte til å elske det.

Modul 6:
Oppskriften

Vi skriver oppskriften, som selvfølgelig får riktig strikketerminologi. Når du er ferdig vil oppskriften din være en drøm å strikke etter.

Her lærer du korrekt strikketerminologi, og hva en strikkeoppskrift må inneholde – både opplysninger strikkerne må ha før de tar fatt og alt som må med underveis i selve oppskriften.

Modul 7:
Oppstrikk og korrektur

Vi har kommet til oppstrikk av designet og alt du må tenke på i forbindelse med oppstrikk av en prototype.

Vi går vi også gjennom alle rundene med korrektur oppskriften må gjennom før den kan publiseres. Du lærer hva som er din jobb og hva en teknisk redaktør er og skal gjøre for deg og din oppskrift. Vi tar også for oss hva som er forskjellene på en teststrikker og teknisk redaktør.

Modul 8:
Siste innspurt

Vi har kommet til siste innspurt i designprosessen. Nå handler det om å få tatt gode bilder, som er spesielt viktig om du vil selge oppskriften. Det er bildene som skal friste kundene så det er viktig at du får tatt gode og fristende bilder av designet ditt.

DITT FOR ALLTID

Jepp, kurset er ditt for alltid! Du får livstidstilgang til kursportalen og alt kursmaterialet er nedlastbart. Se kurset så mange ganger du vil, når du vil og hvor du vil.

INSPIRASJON

Til dager du vil kose deg med ekstra påfyll finner du en egen seksjon i kursportalen hvor jeg samler ting jeg finner inspirenende, som du også vil ha glede av.

STILL SPØRSMÅL

Dukker det opp spørsmål underveis i kurset som du ikke får besvart i leksjonene er det ikkeno stress! Still spørsmål i kommentarfeltene du finner under hver leksjon i kurset, eller i facebookgruppa.

MALER & SJEKKLISTER

Det kan være lett å miste oversikten, derfor får du blant annet sjekkliste for hva en oppskrift må inneholde. Du får også med min personlige oppskriftsmal som du kan bruke som den er eller ta utgangspunkt i for å lage din egen.

Yes, det er mer du lærer og får tilgang til

 • Forkurset Suksessfull gjennomføring: Du lærer å lage gode rutiner og få struktur i din designerhverdag
 • Kurs i photoshop: Lær photoshop og få rågode bilder
 • Bygg din nettside: Bygg din egen nettside eller kursportal slik at du kommer fort i gang med salg av produktene dine 
 • Hva skal du designe? Det er jo ikke opplagt hva DU skal designe? Kanskje har du en formening om hva du må designe? Jeg gir deg tips til hva du kan designe, kanskje er det noe du ikke har tenkt på før?
 • Tips til innføring av mål: Det er ikke sikkert det er opplagt for deg hvor og hvordan du fører inn målene du har valgt for designet ditt. Etter å ha tatt en titt på denne bonusen vet du det!
 • Lag din egen fargepalett: Noe av det morsomme med å designe er å leke med farger, men det kan være en utfordring også. I denne bonusen får du intet mindre enn 8 lenker til sider hvor du kan leke deg med å lage egne fargepaletter! 
 • Juksemidler til å lage gode passformer: Noen former og fasonger er vanskeligere å se for seg enn andre og litt mer utfordrende å regne ut også. Jammen godt vi kan jukse litt for å få et fantastisk resultat. I denne bonusen tar jeg deg med på innsiden av juksemakernes verden. Bare rolig, alle lure proffer gjør dette – og det burde du også gjøre! 
 • Ha et lurt filsystem: Ta vare på skattene dine! Og med det mener jeg strikkeoppskriftene du lager, selvfølgelig. I denne videoen viser jeg deg hvordan jeg organiserer mine oppskrifter, bilder og mye annet og håper å inspirere deg til å ta like godt vare på ditt eget gull. Bruk mitt system, eller lag ditt eget som passer til deg. Det spiller ingen rolle hvordan du organiserer deg så lenge det passer for deg.
 • Helt fersk som designer: I denne bonusen gir jeg deg tips til hvordan du skal møte verden og omtale deg selv som designer nå som du er klar til å slippe dine egne oppskrifter løs i verden. Jeg ønsker deg suksess, og det hele begynner med hvordan du ser på og omtaler deg selv og designet ditt!
 • Prising av strikkeoppskrifter: Når du endelig er klar til å selge dine strikkeoppskrifter lurer du sikkert på hvilket prisnivå du kan legge deg på. I denne bonusen gir jeg deg både en liten historieleksjon, og gode råd til prising av dine strikkeoppskrifter.
 •  Designportalen: Medlemsportal for designere hvor vi jobber aktivt med fagkunnskapet i strikkefaget. Du lærer historie, teknikker og strikkefaget som er grunnleggende for å videreutvikle deg som strikkedesigner. Innholdet er basert på kunnskap du må inneha for å ta fagbrev og mesterbrev hvis du ønsker det. Personlig oppfølging og du får en gratis teknisk redigering på ditt design hver måned. 

Bli strikkedesigner

Kr 17997

Påmelding

Kari Haaland

Jeg elsker å strikke og har lenge gått og lurt på hvordan jeg kunne begynne å designe mine egne gensere fra scratch. 
 
Ble så glad da jeg tilfeldigvis kom over kurset «Bli Strikkedesigner» det ga meg alle svarene jeg lurte på. 
 
Alle stegene i designprosessen fra ide til ferdig produkt og oppskrift er godt forklart. Til og med utregningene som jeg gruet meg veldig til, forstod jeg med en gang. Det er litt lettere å lære prosessen i en helhet enn å lete opp løsningene på egen hånd. 
 
Dessuten er Veronica og de andre kursdeltakerne behjelpelig om det dukker opp noe du lurer på. Vi er en fin gjeng!
 
Kurset var over all forventning og jeg kan anbefale det til deg som ønsker å designe strikk selv. Her lærer du de riktige prosessene, faget og ikke minst den riktige strikketerminologien på en veldig fin måte. 
 

«Bli strikkedesigner» er et supert kurs om du ønsker å lære å designe dine egne strikke- og hekleplagg!

Jeg hadde bare laget et par oppskrifter fra før når jeg meldte meg på kurset «Bli strikkedesigner», og jeg hadde veldig mange spørsmål og mye å lære. Og jeg lærte virkelig utrolig mye på dette kurset.

Alle spørsmål ble alltid mottatt med like stor entusiasme av Stella, og jeg trengte aldri å være redd for å spørre om noe, eller være redd for at noen av spørsmålene skulle være for dumme.

Vi gikk grundig igjennom alle stegene i designprosessen, og jeg fikk også mange verktøy som gjorde designprosessen mye enklere og mer effektiv.

Og ikke minst føler jeg meg mye mer sikker på at jeg leverer en veldig godt gjennomarbeidet oppskrift, som jeg kan være stolt av, takket være all kunnskapen jeg har fått gjennom kurset.

Dette kurset har uten tvil gitt meg den tryggheten jeg trengte for å kunne lage mine egen strikkedesign, og selge egne oppskrifter.

Stella er utrolig dyktig til å lære bort. Hun har et smittende engasjement og hun er en virkelig god pedagog som villig deler av all sin kunnskap med oss andre. Og vi merker at hun virkelig heier på oss, og ønsker å gjøre oss andre gode. Jeg er superfornøyd og anbefaler «Bli strikkedesigner» på det varmeste! Det føles som et kvalitetsstempel å ha gjennomført dette kurset! Tusen hjertelig takk for all kunnskap, hjelp og støtte Stella!

Hilde Laupet Sørum

Jeg meldte meg på kurset "Bli Strikkedesigner" fordi jeg ønsket lære hvordan de proffe går frem når de lager nye design og skriver oppskrifter for salg. Det jeg syntes var ekstra spennende var modulene om hvordan man regner ut størrelser, og om diagrammer. Selv om jeg i en årrekke har laget egne oppskrifter har jeg kjent på at dette med størrelser har vært en utfordring. Nå har jeg fått gode teknikker og tips til å bygge videre på! Spesielt inspirerende for meg var å oppdage at læringen i kurset også var overførbar til hekledesign, fordi hekling ligger mitt hjerte nærmest. Stella presenterer kursinnholdet på en pedagogisk og lettfattelig måte som gjør at du får god forståelse for arbeid med strikkedesign. Som deltaker på kurset får du et meget godt utgangspunkt når du vil lage dine egne gode oppskrifter. Jeg anbefaler derfor kurset "Bli Strikkedesigner" på det varmeste! Tusen takk Stella, for at du deler av din verdifulle kunnskap!

Mona Ellefsen

Bli strikkedesigner fylte meg med kunskap, pågangsmot, energi og glede.

Merete Skjelvik - Fjellsus

Strikkedesignkurset til Stella er utrolig omfattende, her får du virkelig med deg alt du trenger for å begynne en design-karriere, og litt til! Jeg lærte mye om det rent praktiske ved strikkedesign, men like viktig var den selvtillitsboosten jeg fikk i løpet av kurset, og som gjorde at jeg turte å publisere noen små oppskrifter. Følelsen når noen faktisk betaler penger for en oppskrift du har designet er herlig og ubeskrivelig! Stella er veldig til stede på Facebook-gruppa for kursdeltakerne, og gir mye av seg selv i dette kurset. Svarene i spørretimen er svært grundige og godt forberedt. Jeg anbefaler på det varmeste kurset i strikkedesign, men vil også anbefale kurset Selg dine strikkeoppskrifter, det inneholdt langt mer enn jeg var forberedt på!

Jette Kjørseng

Om meg


Jeg heter Veronica og eier Venica Design og Bli strikkedesigner kurset.

I 2018 tok jeg businesskurs hos strikkedesiger Stella Tveter som har utviklet  kurset. Stella har mange års erfaring som strikkedesigner hos Du store Alpakka og som selvstendig designer.
En dag i mai 2020 meldte jeg meg på kurset - Bli strikkedesigner og ble designerlærlingen hos Stella.

I august 2021 ble jeg spurt hvor jeg har tatt kurs i strikkedesign, etter anbefalinger av kurset i sosiale medier. Jeg henvendte meg til Stella for å høre om det fremdeles er mulig å melde seg på kurs. Jeg visste at hun hadde planer om å selge konseptet. Så fikk jeg et uventet svar tilbake. "Ja, det er mulig, men vil du overta hele greia?"

To uker senere kjøpte jeg hele konseptet og ble ny eier av kurset.

Det er den beste avgjørelsen jeg har tatt for min egen business og designerreise. Jeg utfordret frykten, måtte lære hvordan jeg skal bli en dyktig designer coatch for deg i rekordfart. Det er så utrolig givende og få være med på reisen til nye designerspirer som har meldt seg på kurs. 

Du kan følge reisen min og tidligere deltageres designerreise på instagram

@blistrikkedesigner

 

Veronica - Venica Design

Bli strikkedesigner

Kr 17997

Påmelding stenger 30.06.22

Påmelding