Bli
strikkedesigner

Lær designerprosessen og bli faglært strikkedesigner. Norges største kurs i strikkedesign!

Neste kurs starter 1. mai  

Meld deg på kurset nå og begynn din designerreise allerede i dag. 1. mai samles vi i fellesskap i kursgruppa og jobber sammen i 8 uker. 

Du får umiddelbar tilgang til alt innholdet i kurset og support av strikkedesigner ved behov. Du får god tid til å forbedre deg til neste kurs. 

Til påmelding

Kunnskap

Du lærer hele designprosessen trinn for trinn.

Online

Alt er online. Lær i ditt tempo.

Support

Du får support av meg ved behov.

Nettverk

Egen facebookgruppe med livstidstilgang.

 Dette skal vi igjennom:

Modul 1:
Kreativitet og inspirasjon

Bli kjent med din egen kreativitet og få et bevisst forhold til hva som inspirerer deg. Ta vare på designideene dine og lær å holde kreativiteten helling. 

I modul 1 har vi fullt fokus på alt som har med kreativitet og inspirasjon å gjøre. Vi jobber også med ¨styrke selvtilliten, for tro det eller ei, mange kreative har skrekkelig dårlig selvtillit når det kommer til egne kreative evner. Det må vi gjøre noe med, for dårlig selvtillit skaper blokkeringer og hindrer deg i å utvikle din unike skaperkraft. 

 

Modul 2:
Beslutningens time

Forskjellen på et elendig design og et fabelaktig design ligger i detaljene. Hele uke 2 bruker vi til å finne de beste detaljene og teknikken, garn og farger til designet vårt.

I modul 2 jobber vi strategisk for å velge de beste teknikkene og detaljene for designet vårt og du lærer også hvordan du skal jobbe fram et godt design selv når inspirasjonen lar vente på seg. I modul 2 begir vi oss inn i størrelsenes mystiske verden, sånn at du får kunnskap til å lage plagg med vidunderlig passform.

Modul 3:
Strikkeprøver og strikkefasthet

I modul 3 kan vi endelig begynne å strikke for nå begir vi oss inn i strikkeprøvenes magiske verden. Her skal vi finne den riktige strikkefastheten til designet.

Strikkeprøver og strikkefasthet er noe mange strikkere ikke har noe bevisst forhold til, men som designer er det umulig å ikke ha et forhold til dem. Strikkeprøver er vårt viktigste verktøy og uten strikkefasthet kan vi ikke regne ut plagget! Derfor er hele modul 3 dedikert til strikkeprøver og strikkefasthet, og du vil lære å finne den riktige strikkefastheten til nettopp ditt design.

Modul 4:
Diagrammer

Skal du ha fletter, hullmønster eller fargemønster i designene dine kommer du til å trenge diagrammer. I modul 4 lærer du å lage gode diagrammer til oppskriftene dine.

I modul 4 skal vi konsentrere oss om diagrammer. Vi ser nærmere på når et mønster krever diagram og når du kan skrive mønsteret rett inn i oppskriften. Vi ser også på ulike utseender du kan gi diagrammene dine. I leksjonen konsentrerer vi oss om å lage diagrammer i programmet Adobe Illustrator, men i bonusen til denne modulen får du lenker til 5 ulike software du kan bruke dersom Illustrator ikke passer for deg.

Modul 5:
Utregninger

I modul 5 regner vi ut alle masketall, økinger og fellinger på alle plaggdeler og i alle størrelser. Vi bygger plagget, maske for maske, tall for tall.

Vi har kommet til strikkedesignets hellige gral, nemlig utregningene! I denne modulen lærer du å regne ut designet ditt, skritt for skritt, tall for tall, til hele plagget er utregnet – i så mange størrelser som du vil lage oppskriften i. Vi tar utgangspunkt i ulike typer gensere, men teknikkene du lærer her kan du bruke til å regne ut alle slags plagg.

Modul 6:
Oppskriften

Vi skriver oppskriften, som selvfølgelig får riktig strikketerminologi. Når du er ferdig vil oppskriften din være en drøm å strikke etter.

Her lærer du korrekt strikketerminologi, og hva en strikkeoppskrift må inneholde – både opplysninger strikkerne må ha før de tar fatt og alt som må med underveis i selve oppskriften.

Modul 7:
Oppstrikk og korrektur

Vi har kommet til oppstrikk av designet og alt du må tenke på i forbindelse med oppstrikk av en prototype. I denne modulen tar vi også for oss den viktige korrekturen.

Å strikke en prototyp er ikke det samme som å strikke etter en fiks ferdig og publisert oppskrift. Det krever litt ekstra av den som strikker, uansett om du gjør jobben selv eller setter den bort til en strikker. Her går vi gjennom alt du må tenke på og hvordan du må forberede strikkeren slik at dere begge får en god opplevelse. I modul 7 går vi også gjennom alle rundene med korrektur oppskriften må gjennom før den kan publiseres og hvem som skal stå for de ulike korrekturrundene. 

Modul 8:
Siste innspurt

Nå skal alt du har gjort til nå i kurset settes sammen til en oppskrift. Uansett hva du vil, selge oppskriften eller beholde den selv, vil du sitte igjen med en proff, lettforståelig og lekker oppskrift til slutt!

Vi har kommet til siste innspurt i designprosessen. Nå handler det om å få tatt gode bilder, som er spesielt viktig om du vil selge oppskriften. Det er bildene som skal friste kundene så det er viktig at du får tatt gode og fristende bilder av designet ditt. Vi skal også sette sammen bilder og ferdig korrekturlest- og regnet oppskrift til en lekker PDF. PDF-en kan du beholde for deg selv eller selge om du vil, og om du velger å selge den vet du nå at du har en profesjonell og god oppskrift på et design du kan være stolt av å vise fram til verden!

Bonuser!

Massevis av ekstra ekstramateriale i flere bonuser som fordeles i de ulike modulene i kurset. Se alle bonusene lengre ned på siden. 

I tilegg får du 6 måneders medlemsskap i Designerportalen som er nytt i kurset.

Designerportalen

Medlemsportal hvor vi går dypere inn i strikkekunstens håndverk, teknikker, programvarer, m.m.  

DITT FOR ALLTID

Jepp, kurset er ditt for alltid! Du får livstidstilgang til kursportalen og alt kursmaterialet er nedlastbart. Se kurset så mange ganger du vil, når du vil og hvor du vil.

INSPIRASJON

Til dager du vil kose deg med ekstra påfyll finner du en egen seksjon i kursportalen hvor jeg samler ting jeg finner inspirenende, som du også vil ha glede av.

STILL SPØRSMÅL

Dukker det opp spørsmål underveis i kurset som du ikke får besvart i leksjonene er det ikkeno stress! Still spørsmål i kommentarfeltene du finner under hver leksjon i kurset, eller i facebookgruppa.

MALER & SJEKKLISTER

Det kan være lett å miste oversikten, derfor får du blant annet sjekkliste for hva en oppskrift må inneholde. Du får også med min personlige oppskriftsmal som du kan bruke som den er eller ta utgangspunkt i for å lage din egen.

Yes, det er mer du lærer og får tilgang til

 • Skisser og notater: En bonus full av tips til hvor og hvordan du kan ta vare på dine designideer.
 • Hva skal du designe? Det er jo ikke opplagt hva DU skal designe? Kanskje har du en formening om hva du må designe? Jeg gir deg tips til hva du kan designe, kanskje er det noe du ikke har tenkt på før?
 • Tips til innføring av mål: Det er ikke sikkert det er opplagt for deg hvor og hvordan du fører inn målene du har valgt for designet ditt. Etter å ha tatt en titt på denne bonusen vet du det!
 • Lag din egen fargepalett: Noe av det morsomme med å designe er å leke med farger, men det kan være en utfordring også. I denne bonusen får du intet mindre enn 8 lenker til sider hvor du kan leke deg med å lage egne fargepaletter!
 • Software til diagrammer: Å lage egne diagrammer fra bunnen av lærer du i modul 4. I denne bonusen får du lenker til 5 software du kan sjekke ut og se om passer til dine designbehov.
 • Juksemidler til å lage gode passformer: Noen former og fasonger er vanskeligere å se for seg enn andre og litt mer utfordrende å regne ut også. Jammen godt vi kan jukse litt for å få et fantastisk resultat. I denne bonusen tar jeg deg med på innsiden av juksemakernes verden. Bare rolig, alle lure proffer gjør dette – og det burde du også gjøre!
 • Huldreblom strikkeoppskrift: Denne bonusen er rett og slett en av mine fiks ferdige oppskrifter. Den får du til inspirasjon når du skal bygge opp dine egne lekre oppskrifter. Oppskriften får du til odel og eie, så du kan strikke Huldreblom også, så klart!
 • Ha et lurt filsystem: Ta vare på skattene dine! Og med det mener jeg strikkeoppskriftene du lager, selvfølgelig. I denne videoen viser jeg deg hvordan jeg organiserer mine oppskrifter, bilder og mye annet og håper å inspirere deg til å ta like godt vare på ditt eget gull. Bruk mitt system, eller lag ditt eget som passer til deg. Det spiller ingen rolle hvordan du organiserer deg så lenge det passer for deg.
 • Helt fersk som designer: I denne bonusen gir jeg deg tips til hvordan du skal møte verden og omtale deg selv som designer nå som du er klar til å slippe dine egne oppskrifter løs i verden. Jeg ønsker deg suksess, og det hele begynner med hvordan du ser på og omtaler deg selv og designet ditt!
 • Prising av strikkeoppskrifter: Når du endelig er klar til å selge dine strikkeoppskrifter lurer du sikkert på hvilket prisnivå du kan legge deg på. I denne bonusen gir jeg deg både en liten historieleksjon, og gode råd til prising av dine strikkeoppskrifter.
 •  Designportalen: Medlemsportal for designere. Nytt tema og innhold hver måned. Personlig oppfølging og du får en gratis teknisk redigering på ditt design hver måned. 

Kurs i strikkedesign

Kr 17.997

 

 • Lær designerprosessen fra A til Å
 • Umiddelbar tilgang kurset innhold ved kjøp
Påmelding

Veronica - din strikkedesigner coatch


I 2018 tok jeg businesskurs hos strikkedesiger Stella Tveter som har utviklet dette kurset. Stella har mange års erfaring som strikkedesigner hos Du store Alpakka og som selvstendig designer.
En dag i mai 2020 meldte jeg meg på kurset - Bli strikkedesigner og ble designerlærlingen hos Stella.

I august 2021 ble jeg spurt hvor jeg har tatt kurs i strikkedesign, etter anbefalinger av kurset i sosiale medier. Jeg henvendte meg til Stella for å høre om det fremdeles er mulig å melde seg på kurs. Jeg visste at hun hadde planer om å selge konseptet. Så fikk jeg et uventet svar tilbake. "Ja, det er mulig, men vil du overta hele greia?"

To uker senere kjøpte jeg hele konseptet og ble ny eier av kurset.

Det er den beste avgjørelsen jeg har tatt for min egen business og designerreise. Jeg utfordret frykten, måtte lære hvordan jeg skal bli en dyktig designer coatch for deg i rekordfart. Det er så utrolig givende og få være med på reisen til nye designerspirer som har meldt seg på kurs. 

Du kan følge reisen min og tidligere deltageres designerreise på instagram

@strikkedesigner.no

 

Veronica - Venica Design

«Bli strikkedesigner» er et supert kurs om du ønsker å lære å designe dine egne strikke- og hekleplagg!

Jeg hadde bare laget et par oppskrifter fra før når jeg meldte meg på kurset «Bli strikkedesigner», og jeg hadde veldig mange spørsmål og mye å lære. Og jeg lærte virkelig utrolig mye på dette kurset.

Alle spørsmål ble alltid mottatt med like stor entusiasme av Stella, og jeg trengte aldri å være redd for å spørre om noe, eller være redd for at noen av spørsmålene skulle være for dumme.

Vi gikk grundig igjennom alle stegene i designprosessen, og jeg fikk også mange verktøy som gjorde designprosessen mye enklere og mer effektiv.

Og ikke minst føler jeg meg mye mer sikker på at jeg leverer en veldig godt gjennomarbeidet oppskrift, som jeg kan være stolt av, takket være all kunnskapen jeg har fått gjennom kurset.

Dette kurset har uten tvil gitt meg den tryggheten jeg trengte for å kunne lage mine egen strikkedesign, og selge egne oppskrifter.

Stella er utrolig dyktig til å lære bort. Hun har et smittende engasjement og hun er en virkelig god pedagog som villig deler av all sin kunnskap med oss andre. Og vi merker at hun virkelig heier på oss, og ønsker å gjøre oss andre gode. Jeg er superfornøyd og anbefaler «Bli strikkedesigner» på det varmeste! Det føles som et kvalitetsstempel å ha gjennomført dette kurset! Tusen hjertelig takk for all kunnskap, hjelp og støtte Stella!

Hilde Laupet Sørum

Strikkedesignkurset til Stella er utrolig omfattende, her får du virkelig med deg alt du trenger for å begynne en design-karriere, og litt til! Jeg lærte mye om det rent praktiske ved strikkedesign, men like viktig var den selvtillitsboosten jeg fikk i løpet av kurset, og som gjorde at jeg turte å publisere noen små oppskrifter. Følelsen når noen faktisk betaler penger for en oppskrift du har designet er herlig og ubeskrivelig! Stella er veldig til stede på Facebook-gruppa for kursdeltakerne, og gir mye av seg selv i dette kurset. Svarene i spørretimen er svært grundige og godt forberedt. Jeg anbefaler på det varmeste kurset i strikkedesign, men vil også anbefale kurset Selg dine strikkeoppskrifter, det inneholdt langt mer enn jeg var forberedt på!

Jette Kjørseng

Jeg meldte meg på kurset "Bli Strikkedesigner" fordi jeg ønsket lære hvordan de proffe går frem når de lager nye design og skriver oppskrifter for salg. Det jeg syntes var ekstra spennende var modulene om hvordan man regner ut størrelser, og om diagrammer. Selv om jeg i en årrekke har laget egne oppskrifter har jeg kjent på at dette med størrelser har vært en utfordring. Nå har jeg fått gode teknikker og tips til å bygge videre på! Spesielt inspirerende for meg var å oppdage at læringen i kurset også var overførbar til hekledesign, fordi hekling ligger mitt hjerte nærmest. Stella presenterer kursinnholdet på en pedagogisk og lettfattelig måte som gjør at du får god forståelse for arbeid med strikkedesign. Som deltaker på kurset får du et meget godt utgangspunkt når du vil lage dine egne gode oppskrifter. Jeg anbefaler derfor kurset "Bli Strikkedesigner" på det varmeste! Tusen takk Stella, for at du deler av din verdifulle kunnskap!

Mona Ellefsen

Jeg så webinaret 3 ganger før jeg tenkte, den inspirasjonen Stella stråler, deler og lever. Den inspirasjonen vil jeg ha mere av.

Kurset er presentert på en engasjerende og inspirerende måte. Stella byr på seg selv og sin kunnskap fra start til slutt. Hun har en super evne til og skape en engasjert gruppe som deler og heier hverandre frem.

Bli strikkedesigner fylte meg med kunskap, pågangsmot, energi og glede.

Merete Skjelvik - Fjellsus